Kijktip: De 25 Meest Spraakmakende TV-Momenten van 2015

Presentatrice Airen Mylene loodst de kijker twee uur lang door 25 hoogte- en dieptepunten die Nederland het afgelopen jaar aan de buis gekluisterd hielden.

De 25 meest spraakmakende tv-momenten van 2015 is de aftrap van de terugkijk-tv die elke december langskomt. Presentatrice Airen Mylene loodst de kijker twee uur lang door 25 hoogte- en dieptepunten die Nederland het afgelopen jaar aan de buis gekluisterd hielden en waarover iedereen op het internet sprak. Natuurlijk waren er de aanslagen in Parijs, maar er is genoeg ruimte voor minder ingrijpende gebeurtenissen die de gemoederen bezighielden.

Trijntje

Zo plaatste Oranje zich niet voor het EK voetbal en maakte Trijntje Oosterhuis' optreden op het Eurovisie Songfestival veel los. Het lied dat ze zong is inmiddels bijna vergeten, maar haar blote jurk en haar zwarte broekpak staan in het collectieve geheugen gegrift - en komen dan ook zeker in deze uitzending voorbij.

Uniek

Anders dan de krant of het internet geeft televisie mensen de mogelijkheid om met meerderen tegelijk op precies hetzelfde moment op dezelfde manier een gebeurtenis te beleven - denk bijvoorbeeld aan begrafenissen van beroemdheden, sportevenementen of de inhuldiging van een nieuwe koning. Die gezamenlijke kijkervaring maakt televisie uniek, en dat is precies waar De 25 meest spraakmakende tv-momenten van 2015 zich op richt. Als presentatrice Airen Mylene het in 2016 trouwens ver weet te schoppen in Wie Is de Mol?, bestaat er een kans dat zij volgend jaar zelf voorbijkomt in het jaaroverzicht.

Reageren