Kijktip: De eerste aflevering van Blind naar de top

Zes blinden en slechtzienden beklimmen de Kilimanjaro. Lieke van Lexmond en Dennis Weening klimmen geblindoekt met ze mee. 

Het is de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld: de Kilimanjaro. Jaarlijks beginnen tienduizenden mensen aan de beklimming van de berg, maar meer dan de helft haakt onderweg af. Veel mensen onderschatten de ijzingwekkende kou en wat inspanningen op grote hoogte met het lichaam doet. Maar wat gebeurt er als je tijdens die zware tocht helemaal niets kunt zien?

Lieke en Dennis

Zes jonge deelnemers die blind of zeer slechtziend zijn, gaan het aan den lijve ondervinden. Onder leiding van Lieke van Lexmond en Dennis Weening beginnen ze aan een uniek avontuur. Hoewel het nog maar de vraag is wie wie begeleidt: de twee presentatoren gaan uit solidariteit ook geblinddoekt de berg op en zien dus net als de kandidaten geen hand voor ogen.

Adembenemend uitzicht

Hoe het ook afloopt: de presentatoren reppen allebei over een ervaring om nooit meer te vergeten. Lieke vertelt in een persbericht echt over fysieke en mentale grenzen te zijn heen gegaan. 'Het was een zeer intens avontuur.' Dennis is het grondig met haar eens. 'Dit is het meest intense, zwaarste maar indrukwekkendste wat ik ooit in m'n leven heb gedaan.' Blinden en slechtzienden kunnen het programma overigens ook volgen, met de Watson-app. Daarin vertelt een voice-over tussen de dialogen door wat er allemaal te zien is: van de gezichtsuitdrukkingen van presentatoren tot het adembenemende uitzicht.

 

Meer over:

Reageren