Kijktip: De nieuwe politieserie Black Work

Het leven van Jo Gillespie, een politieagente uit Leeds, staat in deze nieuwe miniserie op z’n kop als haar man Ryan, een undercoveragent, vermoord wordt.

Een persoonlijk drama voor agente Jo (Sheridan Smith) in Black Work: haar man - eveneens werkend bij de politie - wordt dood aangetroffen in een verlaten pand. Ze is er kapot van, vooral omdat ze erachter komt dat haar Ryan niet was wie hij zei te zijn. Hij ging niet elke week naar voetbaltraining en gaf geen les in het weekend, maar was in die tijd betrokken bij een omvangrijke undercoveroperatie.

Onderzoek

Ze krijgt het advies van haar leidinggevenden zich niet met de zaak te bemoeien. Maar als steeds meer erop wijst dat ook een van haar collega's bij de zaak is betrokken, gaat ze toch op onderzoek uit. Ze krijgt hulp van de enige agent die ze nog wel vertrouwt: Jack Clark (Matthew McNulty). Maar als ze te dicht bij de waarheid komen, komt hun leven in gevaar.

Nicht

Sheridan Smith staat bekend om de gedegen voorbereiding op haar rollen. Zo keek ze voor een serie over zangeres Cilla Black 50 jaar aan tv-interviews terug. Dat was bij deze reeks ingewikkelder. 'Je kunt niet zo maar een politiebureau binnenwandelen en vragen of je even mee mag kijken', vertelt ze aan het Britse dagblad The Daily Express. Maar uiteindelijk is het toch gelukt om genoeg te weten te komen om een geloofwaardige acteerprestatie neer te zetten. 'Ik heb een nicht die bij de politie zit. Ik denk dat zij vindt dat ik het goed heb gedaan. Anders zou ze namelijk meteen aan de lijn hangen.'

Reageren