Kijktip: De Reünie: 3 bijzondere verhalen

Patrick Lodiers praat met drie klasgenoten over hun bijzondere levensverhaal. Zo stond Linda een tijdlang achter het raam en dat was niet vrijwillig. 

Nog steeds gaat er een siddering door het lichaam van Linda als ze denkt aan de tijd dat ze als prostituee achter het raam stond. Terwijl het al 30 jaar geleden is dat Linda door haar toenmalige vriend werd gedwongen om haar lichaam zo te koop te zetten. Als de term loverboy al had bestaan, dan had ze het zo genoemd. Samen met Patrick gaat Linda terug naar het raam van toen, in de Haagse rosse buurt. Ze vertelt hoe vernederend ze het vond en hoe haar familie haar uiteindelijk letterlijk bevrijdde. En ze vertelt hoe ze nu voorlichting geeft aan jongeren om nooit in de handen van zo'n loverboy te vallen.

Hans

De carrière van Hans verliep anders. Begonnen als straatjongetje uit Rotterdam met geen cent te makken, schopte hij het tot het Witte Huis in Amerika. Maar zijn afkomst zal hij nooit verloochenen. Hij neemt ons daarom mee naar een training die hij regelmatig geeft. Daarin helpt hij jongeren met weinig kans op de arbeidsmarkt om een goede baan te vinden.

Ton

Ton is ondernemer in hart en nieren. Toch zwicht hij voor een mooie baan bij een bank, met een mooi salaris en extra bonussen. Hij weet zijn geluk niet te vinden in dit snelle leventje. Hij krijgt een burn-out en komt thuis te zitten. Hij wil nog maar één ding: gelukkig zijn. En dat is hem gelukt: in de snackbar van zijn broer, waar hij mede-eigenaar van is geworden.

Reageren