Kijktip | De Top 2000 Quiz

Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis roepen de kijkers op om nog een paar uur te stemmen op de lijst van de Top 2000. Van 22 november tot en met 26 november krijgt het Nederlandse publiek namelijk de kans te stemmen op de meest favoriete Top 2000 plaat. Welke plaat zou er dit jaar op nummer 1 staan?

Het begon ooit als opmaat voor de millenniumwisseling maar is nu niet meer weg te denken. En dus zendt Radio 2 in 2010 voor de twaalfde keer de Top 2000 uit. De Top 2000 a Gogo op tv is sinds 2002 een traditie. Matthijs van Nieuwkerk en popprofessor Leo Blokhuis bouwen in de laatste week van het jaar een feestje rond de 2000 beste platen ooit gemaakt.

Pittige vragen over klassiekers
Om warm te draaien voor december, kan de parate popkennis - ook thuis op de bank - vanavond al in stelling worden gebracht. Matthijs en Leo speleneen popquiz met onder anderen zangeres Miss Montreal, hardloper/snelprater Dolf Jansen, Koffietijd-presentatrice Loretta Schrijver en Kane-gitarist Dennis van Leeuwen. Zij beantwoorden pittige vragen over klassiekers uit de popgeschiedenis en proberen hun eigen favorieten hoger in de Top 2000 te krijgen. Op 25 december begint het echt: de lijst der lijsten op Radio 2 en tien Top 2000-programma’s op tv.

Wil je erbij zijn?
Televizier geeft kaartjes weg voor de altijd gezellige opnamen van De Top 2000 a Gogo. Ga naar Televizier.nl en klik om te winnen!

Reageren