Kijktip | Donderdag | Miss Yolanthe

Voor Miss Yolanthe, een eenmalige documentaire, reisde presentatrice yolanthe Sneijder-Cabau de wereld over om een aantal missverkiezingen bij te wonen.

Ze vertelt: "Ik heb zelf nooit de ambitie gehad om model te worden. Als ik missverkiezingen op tv zag, dacht ik vaak: zouden die meiden dat werk nou echt zo fantastisch vinden? Ik wilde weten wat er nou achter steekt om altijd maar de mooiste te willen zijn."

Gedrevenheid

Door het maken van de documentaire heeft Yolanthe een ander beeld gekregen van de modellenwereld. "In het begin dacht ik dat ik vooral te maken zou krijgen met meiden met een sterke bewijsdrang en veel onzekere meisjes. Steeds meer kwam ik erachter dat ook externe factoren de gedrevenheid van een aantal meiden bepalen. De gevolgen: haat en nijd, hysterie en ruzies."

Aandoenlijk

"Ik heb gezien hoe er backstage jurken kapot werden gemaakt en dat ze elkaar lieten struikelen. De meiden hebben er alles voor over om de top te bereiken. Sommige van hen begreep ik tot op zekere hoogte en vond ik zelfs aandoenlijk. Bij anderen dacht ik weleens: dit kan niet waar zijn, doe eens even normaal!"

Waarschijnlijk zullen ook de kijkers dat zo ervaren…

Reageren