Kijktip | Donderdag | WK Afstanden Inzell

Het was een vreemd schaatsseizoen bij de mannen, zo zonder de onverslaanbare Sven Kramer. De Friese alleswinnaar kampt al sinds november met een mysterieuze beenblessure. Vervelend voor hem en zijn fans, maar het maakte de allroundtoernooien voor het eerst in lange tijd weer superspannend.

De Rus Ivan Skobrev won de Europese en wereldtitel, met in zijn kielzog de Nederlanders Jan Blokhuijsen en Koen Verweij. Kramer staat inmiddels weer op het ijs, maar de afsluiter van het seizoen, het WK Afstanden op de onlangs overdekte schaatsbaan van Inzell, komt nog te vroeg.

Mark Tuitert

Vandaag komt in Zuid-Duitsland op de 1500 meter een andere Nederlander aan de start die lang met blessures kampte. Mark Tuitert hoopt zijn verloren seizoen goed te maken met een prijs op de afstand waarop hij vorig jaar in Vancouver onverwacht goud won.

Ireen Wüst

Bij de dames staat de 3000 meter op het programma: gaat Ireen Wu¨st stunten, of de teruggekeerde Claudia Pechstein? Of wordt het toch weer de vrouwelijke equivalent van Sven Kramer: de onverslaanbare Tsjechische Martina Sábliková?

Lees ook ons interview met schaatsanalist Erben Wennemars.

Reageren