Kijktip: Een ouderwets avondje cabaret met Goedemondt en Lebbis

Een ouderwets Vara-avondje met cabaret van hoog niveau. Met de pijlsnelle Ronald Goedemondt en de altijd opgewonden Lebbis.

De avond begint met Ronald Goedemondt. Na meerdere succesvolle shows behoort hij tot de gevestigde orde in de cabaretwereld. In de kranten regende het sterren voor zijn vijfde en recentste voorstelling De R van Ronald.

De Amsterdamse Brabander heeft zijn pijlsnelle ‘hak op de tak’-stijl tot in de puntjes geperfectioneerd. Hij is niet de man van het grote verhaal en zijn shows laten zich lastig  samenvatten, maar met de grapdichtheid zit het goed. De Volkskrant: ‘Goddank, Goedemondt houdt eindelijk zijn kop. Dan besef je dat je een uur aaneengesloten hebt gelachen.’

De R van lachen

Lebbis is vermaard om zijn ­tirades tegen alles wat niet deugt op deze aarde. In zijn nieuwste theaterprogramma Het grijze gebied wisselt hij die uitbarstingen af met kalme vertellingen. Het is alweer het achtste soloprogramma van Lebbis, na een jarenlange samenwerking met Dolf Jansen.

Lebbis’ vorige show Branding kreeg in 2011 de Poelifinario voor het indrukwekkendste cabaret­programma van het jaar. ‘Lebbis gaat in Het grijze gebied op diezelfde lijn verder’, schrijft het NRC. Hij vertelt verhalen over zaken als flamingo’s vangen en gemeentelijke fietsendieven. ‘Lebbis is als cabaretier volledig af. Je hangt vanaf de eerste minuut aan zijn lippen’, recenseerde Het Parool.


Ronald Goedemondt: De R van Ronald cabaret  20.25 l NPO 1
Lebbis: Het grijze gebied cabaret 22.55 l NPO 1

Reageren