Kijktip | Finding Nemo

De film was een zeer groot succes en hij kreeg meer dan dertig prijzen, waaronder een Oscar voor Beste Animatiefilm. Zaterdagavond 2 oktober gaat Finding Nemo in première om 20.00 uur op SBS 6.

Finding Nemo was wereldwijd een enorm kassucces, met een opbrengst van bijna 865 miljoen dollar.

De virtuozen uit de buurt van San Francisco wisten niet alleen volwassenen naar de bioscoop te lokken, ze lieten ook op grote schaal zien hoe briljant computer animaties kunnen zijn.

Oscar
In 2003 bereikten ze met Finding Nemo, zaterdagavond voor het eerst op tv, een nieuw hoogtepunt. Niet alleen werd de kaskraker met een Oscar beloond, de film is ook een geslaagde aaneenschakeling van leuke grappen, spannende scènes en virtuoze technieken.

Het verhaal
Nadat zijn gezin door een roofvis is uitgemoord (gelukkig buiten beeld, dus ook geschikt voor kinderen) staat de bezorgde clownvis Marlin alleen voor de opvoeding van kleine Nemo. Als de jongen dan door een duikende tandarts gevangen wordt, onderneemt de angstige vader een lange, gevaarlijke tocht naar de grote stad Sydney. Hij krijgt hulp van de lieve, maar nogal vergeetachtige Dorrie.

Reageren