Kijktip: Formule 1 met Max Verstappen in Brazilië

De afgelopen vijf Formule 1-races eindigde Max Verstappen telkens in de top-10. Op het circuit van Interlagos in Brazilië probeert hij nu voor de zesde keer op rij WK-punten te vergaren.

 Met nog twee races te gaan in het kampioenschap staat Max Verstappen nog steeds op de tiende plek in het klassement, maar de Romain Grosjean zit hem op de hielen. Kan Verstappen de Fransman van het lijf houden? De strijd om de wereldtitel is inmiddels gestreden: Lewis Hamilton ging er voor net als vorig jaar met de eindzege vandoor. Het duel om de tweede plaats is nog wel spannend: De Duitser Nico Rosberg heeft 21 punten voorsprong op zijn landgenoot Sebastian Vettel. De race is rechtstreeks te volgen op BBC1 en betaalzender Sport1. Veronica heeft een samenvatting.

Formule I in Nederland

Het Formule 1-circus reist elk seizoen opnieuw de hele wereld over, maar Nederland wordt al jaren overgeslagen. In 1985 was de koningsklasse voor het laatst present, op het circuit van Zandvoort. Maar nu zijn er voorzichtige plannen om de Formule 1 terug te halen. De gemeenteraad van Zandvoort heeft in elk geval een motie van de VVD aangenomen. Iedereen binnen het gemeentelijke bestuur zou 'enthousiast' zijn om de mogelijkheid tot een terugkeer te onderzoeken, stelt VVD-fractieleider Jerry Kramer in de Telegraaf. 'Ik realiseer me dat het tientallen miljoenen euro's kost, maar het is een onderzoek waard.'

Reageren