Kijktip | Fringe

Het Amerikaanse vakblad Entertainment Weekly heeft Fringe uitgeroepen tot de op één na beste dramaserie van 2010.

De eerste plaats was voor Breaking Bad, een in Nederland nog niet vertoond vervolgverhaal over een ongeneeslijk zieke scheikundeleraar die de misdaad in gaat.

Spanningen
The Good Wife (3), Mad men (5) en Modern family (8) haalden ook de top-10. Fringe zit volgens het tijdschrift ‘razend knap’ in elkaar, ‘vol mysterie, gecompliceerde relaties, onderhuidse spanningen en verrassende plotwendingen.

De serie, die in Amerika bekeken wordt door zo’n vijf miljoen enthousiaste volgelingen, zou herinneringen oproepen aan ‘het beste van The X-Files’.

In Nederland loopt het nog niet zo’n vaart met de belangstelling voor Fringe. Daarvoor zendt Net 5 het ook te onregelmatig uit.

Je moet goed bij de les blijven om te begrijpen wat er precies aan de hand is en dat gaat moeilijk als Oliva (Anna Torv), Walter (John Noble) en Peter (Joshua Jackson) steeds van de radar verdwijnen.

Fringe tips
Handig om als instappende kijker te weten, is het volgende:

- Er zijn in Fringe twee werkelijkheden die langs en door elkaar heen lopen: de gewone wereld en een parallel universum.• In het alternatieve circuit is het niet pluis en hebben de hoofdrolspelers een dubbelganger met kwade bedoelingen. Ze stappen soms over naar de andere dimensie, wat tot veel verwarring en ook gevaarlijke situaties leidt.

- Olivia (de blonde FBI-agente) heet aan gene zijde Bolivia, Walter (de gekke professor) gaat er door het leven als Walternate.

- Peter heeft altijd gedacht dat hij een kind van Walter was, maar onlangs is gebleken dat hij van de andere kant komt en door hem is ontvoerd. In de eerste aflevering van vanavond (de laatste van het tweede seizoen) ontmoet hij zijn echte vader.

Reageren