Kijktip | Frits Sissing over Op Zoek Naar Zorro

Na maanden van audities, voorbereidingen, workshops en spetterende optredens is het vanavond dan eindelijk zover: de finale van Op Zoek Naar Zorro. Zes vragen aan presentator Frits Sissing (47).

Hoe gaat de finale eruit zien?

"Het wordt één groot Spaans feest met onder andere een medley van de Gipsy Kings. De Zorro-missie van de week blijft een grote verrassing, maar wordt spectaculair.

We beginnen de avond met drie potentiële Zorro’s, maar in de eerste show valt er één af. Na een half uur pauze gaan we verder met de uitslagshow waarin de overgebleven finalisten een lied zingen met hun toekomstige tegenspeelster Luisa.

Natuurlijk zijn Willem Nijholt, Erwin van Lambaart en Pia Douwes er weer, maar het publiek bepaalt uiteindelijk wie er wint.”

Zenuwachtig?

"Meer gespannen, opgewonden. het wordt een bijzondere avond en daar leven we natuurlijk al die tijd naartoe.

Vanavond is de ontkurking van een fles champagne, een hoogtepunt. Dit is ook wel de leukste uitzending van de reeks. In al die weken groei je een beetje met de kandidaten mee en leer je ze beter kennen. Ik heb er zin in.”

Dit is jouw vierde serie, na Evita, Joseph en Mary. Is dit anders?

"Ik weet inmiddels hoe het feestje in elkaar steekt, zodat ik zelf meer kan genieten. het blijft heerlijk om te zien hoeveel talent we hebben en hoe die jongens er stuk voor stuk helemaal voor gaan. Hoe zij zich presenteren aan het Nederlandse publiek. het is een hectische periode, maar erg leuk, ook deze vierde keer.”

Alleen de kijkcijfers zijn minder dan voorheen...

"Absoluut gezien wel. Voorgaande jaren stonden we op de zondagavond geprogrammeerd en misschien sluiten wij beter aan bij dat publiek.”

Wat ga je hierna doen? Een vijfde serie Op zoek naar...?

"Geen idee, wie weet. maar eerst iets anders. We zijn al bezig met de voorbereidingen voor een cultuur- en geschiedenisquiz: Slag bij Nieuwpoort. Dat wordt vanaf 6 maart uitgezonden. Na de finale van Op Zoek Naar Zorro richt ik me daar volledig op.”

Wie gaat er winnen?

"Er zijn drie Zorro’s over. Jongens die het heel goed kunnen en alle drie geschikt zijn voor de rol. Voorgaande jaren had ik meer een voorkeur voor een bepaalde kandidaat, dit jaar is dat anders.

Wat dat betreft lijk ik op het publiek, want de ene week denk ik: die is goed, die moet het worden, en de andere week: nee, die moet het worden. Het maakt mij echt niet uit wie er wint. Het blijkt dat de kijker kiest voor kwaliteit én uit- straling. Vanavond weten we het.”

Reageren