Kijktip: Hadden ze toch de verkeerde moordenaar in Broadchurch?

Het lijkt erop dat inspecteurs Hardy en Miller het in Broadchurch al die tijd bij het verkeerde eind hadden. Er komt nieuwe informatie binnen over de moord op de 11-jarige Danny Latimer.

Het klinkt onmogelijk, maar toch lijkt het erop dat inspecteurs Hardy (David Tennant) en Miller (Olivia Colman) het in het eerste seizoen van Broadchurch bij het verkeerde eind hadden. Er komt nieuwe informatie binnen over de moord op de 11-jarige Danny Latimer, waardoor ze twijfelen aan hun eerdere conclusies.

De dader?

Daarom wordt in de tweede aflevering van deze avond Danny's vriend Tom opgeroepen om te getuigen. Tom is de zoon van Joe, de man die aan het einde van het eerste seizoen werd gearresteerd omdat hij Danny zou hebben gewurgd. De overleden Danny wordt gespeeld door Oskar McNamara. Hij is alleen te zien in flashbacks van de avond waarop hij werd gedood. Het is zijn eerste rol, maar in Engeland wordt hij geprezen voor zijn scènes.

The Killing

Het eerste seizoen van Broadchurch werd dikwijls vergeleken met de succesvolle Deense serie The killing. Het verhaal vertoont in ieder geval de nodige gelijkenis; ook hier jaagt een gemengd politieduo op de moordenaar van een minderjarige, en iedereen is een mogelijke verdachte.

Derde seizoen

Dat de makers zo lang uittrekken voor het vertellen van één verhaal is voor Britse begrippen ook bijzonder. De zender ITV boekte er in ieder geval veel succes mee. Na de laatste aflevering van het tweede seizoen werd in Groot-Brittannië meteen een derde reeks van Broadchurch aangekondigd. Er zijn ook al een Amerikaanse versie en Franse remake.

Broadchurch • zondag 14 juni, 20.00 uur RTL 4

Reageren