Kijktip | Hard Candy

Hard Candy is een thriller over een meisje die op het internet een achttien jaar oudere man ontmoet, en hier vervolgens mee afspreekt. De film heeft schokkende wendingen en verrast de kijker.

Hoofdrolspeelster Ellen Page is pas 23, maar de Canadese actrice weet heel goed wat ze wil. Van ‘stereotiepe rollen voor tienermeisjes’ blijft ze zo ver mogelijk uit de buurt. Die vindt ze te seksistisch. Liever speelt ze een 16-jarige tienermoeder, zoals in de veelgeprezen film Juno (2007).

Boodschap
„Hollywood spreekt me niet echt aan. Ik vind dat je moet proberen een boodschap over te brengen met je films”, aldus Page.

De twintiger speelt regelmatig meisjes die veel jonger zijn. Met haar 1,55 meter kon Ellen op haar 18de met gemak doorgaan voor een meisje van 14.


Hard Candy
En dus speelt ze in haar internationale doorbraak Hard Candy het jonge meisje Hayley Stark, die op internet een 18 jaar oudere fotograaf tegenkomt. Ze spreekt met hem af, maar die ontmoeting loopt anders dan de man - en de kijker - had verwacht.

„Het is een intense film en de reacties erop waren verdeeld. Dat is geweldig, want hij bleef in de hoofden van mensen hangen”, zegt Ellen. „De film heeft me enorm geholpen. Je kunt zelf kiezen wie je held is, maar daar kun je op terugkomen”, waarschuwt ze. Momenteel is Page naast Leonardo DiCaprio te zien in de bioscoophit Inception.

Reageren