Kijktip: Hardhandig uit het circus verwijderd in Commissaris Witse

Een jongen die een liefhebber is van het circus wordt dood gevonden. Aan Witse de taak om uit te zoeken of de circusartiesten deze mood op hun geweten hebben.

In een vijver in Halle drijft het levenloze lichaam van Jelle, een jongen met het syndroom van Down. Iemand heeft op gewelddadige wijze met de arme ziel afgerekend, zo wordt al snel duidelijk in Commissaris Witse.

Circusartiesten

De jongen was vaak te vinden bij een circus in de buurt, waar hij met speciale aandacht de aantrekkelijke trapeze-acrobate Leila in de gaten hield. Haar broer was daar echter niet van gediend en verwijderde hem hardhandig uit de tent. Logisch dat Witse eerst deze twee circusartiesten ondervraagt.

Pottenkijkers

Enkele buurtbewoners houden het onderzoek in de gaten, want zij zien 'die zigeuners' van het circus liever gaan dan komen. Geen pretje voor Witse (Hubert Damen), die niet zo van pottenkijkers houdt. Hij moet oppassen dat de zaak niet uit de hand loopt.

Witse

De misdaadreeks Commissaris Witse liep negen seizoenen op de Vlaamse televisie. De serie draait om het speurwerk van de humeurige rechercheur Witse, die praktisch elke aflevering een moordzaak moet oplossen. Hij staat niet bekend om zijn gezelligheid of warme persoonlijkheid, maar Witse is wel een dijk van een politieman.

In dit zevende seizoen heeft hij een nieuwe partner gekregen: de gedegen rechercheur Tine Smets.

 

Reageren