Kijktip | Het Zesde Zintuig Internationaal

Het Zesde Zintuig begint vanavond aan de zesde reeks, waarin de nadruk niet alleen ligt op het oplossen van misdaden. Bovendien krijgt presentator Robert ten Brink deze keer versterking van medium Derek Ogilvie.

Regisseur Angela Poort legt uit: "Dit wordt een internationale versie. Vijf winnaars van buitenlandse edities komen nu naar Nederland. Samen met de Nederlandse kandidate, Petra Lakerveld, gaan ze hun talenten bewijzen. Derek presenteert de uitdagingen ter plaatse. Omdat hij zelf ook bepaalde gaven heeft, kan hij op een heel ander niveau met de mediums praten." De overige kandidaten van Het Zesde Zintuig Internationaal komen uit de VS, Groot-Brittannië, België, Noorwegen en Rusland.

Energiestromen

"Ze zijn allemaal behoorlijk markant", zegt redacteur Mikkie Kwak. "De Rus Alexander gebruikt bijvoorbeeld zijn gaven in de praktijk. Hij is een helderziende en een heler. Hij kan energiestromen aanvoelen en beïnvloeden om zo klachten te genezen. Deze krachten heeft hij jaren gebruikt als legerarts in Siberië. Later kon hij bij de Russische douane als geen ander verborgen drugsladingen opsporen. Ja, deze reeks belooft spectaculair te worden."

Reageren