Kijktip | KRO Detectives: Silent Witness

Silent Witness is een Britse politieserie gemaakt door de BBC, oorspronkelijk gebaseerd op de boeken van Nigel McCrery. De serie werd voor het eerst uitgezonden in 1996 en wordt nog steeds gemaakt. In Nederland wordt de serie uitgezonden door de KRO.

Emilia speelt sinds seizoen 8 de rol van pathologe Nikki Alexander in Silent Witness. "Ik keek vaak naar de serie en genoot echt van de kans om er deel van uit te maken. Het is een van de meest hectische en opwindende projecten waar ik tot nu toe aan gewerkt heb."

Met twee acterende ouders, een bekende oom én een neef in het acteervak was het geen grote verrassing dat Emilia Fox voor een carrière in de spotlights koos.

Emilia wilde niet acteren
Toch was de 36-jarige Britse het niet van plan. "Ik weet niet of ik gewoon een rebelse tiener was, maar ik maakte op jonge leeftijd al de bewuste keuze dat ik niet zou gaan acteren." Emilia wilde kunstcriticus worden en ging op de Universiteit van Oxford Engelse literatuur studeren. "Maar ik moest accepteren dat ik toch wilde acteren, al was ik als de dood dat mensen zouden denken dat ik alles aan mijn vader te danken had."

Pa Edward Fox is bekend uit films als The Day of the Jackal en Gandhi. Moeder Joanna David speelde in 1978 in de tv-film Rebecca dezelfde rol als haar dochter in 1997. Oom James en neef Laurence spelen samen in de oorlogsserie Colditz.

Reageren