Kijktip | Lekker ouwehoeren in Walhalla

Tosca Niterink (50) schittert als ‘ouwehoer’ Blauwe Nel in de BNN-kroegserie Walhalla. Televizier schuift aan de bar aan en roddelt lekker met Niterink over Bridget, haar eigen inbreng en auditie doen.

Waarom wilde je graag meedoen aan deze serie?

"Ik vond het al heel leuk dat het script van Frank Houtappels is, die ook Gooische vrouwen heeft geschreven. En die rol van hoer vond ik wel heel erg leuk. Ik kan me er ook niet echt een bult aan vallen; het is gewoon een lekker bijrolletje. Ook al stort die hele serie in, die vrouw blijft staan.”

Het is wel iets heel anders dan je tot nu toe hebt gedaan...

"Zeker. Ik ben de laatste tijd veel bezig geweest met mijn eigen documentaires en met stukjes schrijven."

Had je er geen twijfels over dat je de hoer moest spelen?

"Nee, dat vond ik juist heel leuk.”

Nog veldwerk verricht?

"Nee joh, ik heb er in mijn leven zo veel gezien en ik heb lang in de buurt van de Wallen gewoond. Je hebt nu alleen die Poolse goedkope hoertjes; die gezellige Amsterdamse ouwehoeren zijn uitgestorven. Dat is wel jammer.”

Heb je nog een beetje eigen inbreng in deze rol?

"Ja, ik verzin er regelmatig dingen bij. Af en toe knippen ze die eruit.”

Is het een leuke club mensen?

"Op de een of andere manier passen we totaal niet bij elkaar en is juist de chemie heel goed. We hebben het onwijs gezellig met elkaar. De eerste dag zaten we aan de bar en toen hadden we het gevoel dat we er al jaren zaten. De serie is ook heel goed gecast. Bridget speelt voor het eerst en doet het erg goed. Ze speelt een parodie op zichzelf. Mensen denken dat zij echt zo is, maar zo is ze helemaal niet.”

Sla je veel rollen af?

"Ik heb best wel wat afgeslagen, maar ik ga geen namen noemen.”

Wat gaf de doorslag om wel aan Walhalla mee te doen?

"De schrijver, de regisseur, de groep mensen, de rol... Het thema, het soort mensen dat erin zit. Ik kan de serie nergens mee vergelijken. Het is niet zoiets als Het Schaep Met De 5 Pooten of Friends. Het is ook in een kroeg, maar het is toch weer anders. Veel meer van deze tijd. Brutaal.”

Heb je auditie moeten doen voor de rol?

"Ik zei: Moet ik screentest doen? Wil je dat graag? Nee. Dan hoeft het ook niet.”

Doe je nog weleens auditie?

"Nee. Heb ik nooit gedaan ook. Stom he`?”

Reageren