Kijktip: Lewis doet het alleen deze aflevering

Geen sergeant James Hathaway deze aflevering, en dat terwijl Lewis toch een bijzonder gecompliceerde moordzaak op zijn bordje krijgt.

Lewis (Kevin Whately) moet het deze aflevering zonder zijn vertrouwde Hathaway stellen, maar dat betekent niet dat hij er alleen voor staat. Dat is maar goed ook, want hij krijgt in deze Lewis een ingewikkelde moordzaak op zijn bordje, waar hij samen met de jonge rechercheur Gray in mag duiken.

James Herriot

Het lijk van een oude man wordt gevonden in een veld. Dit lichaam had al gecremeerd moeten zijn, maar het lijkt erop dat iemand anders in zijn plaats is verbrand. Weten ze daar op het crematorium wellicht meer van? Een van de verdachten in de zaak is Peter Faulkner (Peter Davison). Die is in Nederland vooral bekend van zijn rol als Tristan in dierenartsserie James Herriot. In Engeland is hij nog bekender dankzij Doctor Who, waarin hij de titelrol van 1981 tot 1984 vertolkte.

Morse

Kevin Whately speelt de rol van Lewis al zo'n beetje zijn hele professionele leven. Aanvankelijk begon zijn personage als het volkse hulpje van de cultureel onderlegde Morse (John Thaw) in de gelijknamige dramaserie. Na het overlijden van de speurder kwam deze serie in 2000 ten einde. Maar Lewis kwam terug, in 2006. Ditmaal was hij de hoofdspeurder en kreeg hij een jong hulpje, in de persoon van James Hathaway. Ook van Lewis zijn er al weer 8 seizoenen opgenomen.

Reageren