Kijktip | MasterChef

Wie heeft de vaardigheden, creativiteit en stressbestendigheid om zich te onderscheiden van de massa? Wie wordt gekroond tot eerste Masterchef van Nederland?

MasterChef, de talentenjacht voor amateurkoks waarin het draait om passie voor koken. De amateurs moeten een kritische jury, met daarin tweesterrenchef Hans van Wolde en culinair criticus Alain Caron, overtuigen van hun talent.

Best bekeken tv-programma
In Australië keken 5,74 miljoen mensen naar de finale van het laatste seizoen, waarmee het het best bekeken tv-programma was sinds 2001. Belangrijke sportwedstrijden daargelaten. Zelfs een nationaal verkiezingsdebat werd deze zomer verplaatst om niet te hoeven concurreren met de populaire kookshow.

Instant succes
De winnaar is verzekerd van een carrière als chef-kok. Dat bewijzen de glorieuze winnaars van de afgelopen jaren. Alle vijf MasterChefs hebben nu óf een eigen restaurant, óf werken in een topkeuken.

Signature dish
Nu maar zien of MasterChef in Nederland hetzelfde losmaakt. Hoe dan ook, meer dan 600 mannen en vrouwen hebben zich aangemeld voor de auditiedagen. Van hen gaan er slechts 50 door naar de volgende ronde. Dat wordt een culinair slagveld, als zij hun specialiteit (signature dish) laten beoordelen door een professionele jury.

Deze strenge smaakpolitie bestaat uit Hans van Wolde, tweesterrenchef en eigenaar van het Maastrichtse toprestaurant Beluga, chef-kok Peter Lute en de van oorsprong Franse culinair journalist/kookboekenschrijver Alain Caron.

Renate Verbaan presenteert MasterChef. Zij slaat ook geen modderfiguur achter de pannen: in de vip-editie van Topchef eindigde ze als tweede achter Chimène van Oosterhout.

Reageren