Kijktip | Minute To Win It

Na zo’n acht sollicitatierondes viel bij RTL ineens het kwartje: ze moesten natuurlijk Gordon hebben als presentator van dit nieuwe programma. En naar eigen zeggen is Minute To Win It hem op het lijf geschreven. Vijf vragen aan Gordon.

Wat gaan we zien?
"Een onwijs leuke, spectaculaire gameshow die al een groot succes is in Engeland, Amerika en Australië. De kandidaten moeten tien spellen van één minuut doen en krijgen drie levens om de hoofdprijs te winnen. Spelletjes die je eigenlijk thuis allemaal zou kunnen oefenen. Ik kan al verklappen dat er echt waanzinnige geldbedragen uit zijn gegaan."

Waarom is het zo logisch dat jij dit presenteert?
"Het is typisch iets voor mij. Ik ben een spelletjesfanaat. Ik spring net zo hoog mee met de kandidaten en ben soms nog blijer dan zijzelf! Het is zo leuk om geld weg te geven aan mensen die dat echt goed kunnen gebruiken, zeker in deze crisistijd. Ik heb alleen maar complimenten gekregen, zowel van de zender als van de producent. Achteraf snapt RTL ook niet dat ze niet meteen bij mij hebben aangeklopt."

Kende je de show al?
"Eerlijk gezegd niet. Het is een Amerikaans format, een megasucces dat inmiddels in zo’n 28 landen loopt of gaat lopen. Toen ik het op internet keek, wist ik dat het echt iets voor mij was. Ook het decor is spectaculair."

De zaterdagavond van RTL4 is nu enorm succesvol. Geeft dat druk?
"Dit is iets heel anders dan bijvoorbeeld Ik hou van Holland. Maar het is ook topamusement en positieve tv. Natuurlijk heb ik ook best wat flops gehad, zoals Op zoek naar Elvis en dat soort ongein, maar hier heb ik echt een supergoed gevoel bij. Bovendien zit ik nu zo goed in mijn vel dat het me eigenlijk niet eens uitmaakt of Minute To Win It gaat slagen. En eind van de maand gaat X-Factor weer lopen. Kortom: ik ben lekker onder de pannen."

Mooie deal met de sponsor, Delta Lloyd kunnen regelen?
"Was dat maar waar, hahaha! Ik hou me zeker aanbevolen voor iets leuks. Maar ja, dan had het nog beter geweest als Zwitserleven erbij betrokken was!"

Reageren