Kijktip: Nacht van de Popmuziek

Mathhijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis presenteren voor de tiende keer de Nacht van de Popmuziek. Met ditmaal onder meer The Who en Toots Thielemans. 

Het is smullen geblazen voor popliefhebbers. In de tiende editie van de Nacht van de Popmuziek overladen Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis de kijkers wederom met muzikale anekdotes en concertfragmenten uit het rijke archief van Fenno Werkman. Deze rasverzamelaar heeft een collectie muziekbeelden waar je u tegen zegt.

Billie en Lady

Aan filmsite Cineville vertelde hij eerder dat hij niet kieskeurig is. 'Als het om pop en jazz gaat, vind ik alle filmmateriaal interessant; Billie Holiday én Lady Gaga.' Ook van Nederlandstalige artiesten heeft hij beeld. 'Afgezien van het feit dat filmpjes van groepen als Corry en De Rekels vaak heel grappig zijn, geven ze vaak een interessant beeld van de tijd waarin ze zijn opgenomen.' Matthijs en Leo hebben genoeg te kiezen.

The Who

Vanavond staat o.a. het volgende op het programma: een geweldige samenwerking tussen de zangeres Peggy Lee en Toots Thielemans, het eerste optreden van de Alabama Shakes in Amsterdam, de band Taste met de gitaarlegende Rory Gallagher, britpop van Pulp, aandacht voor het vijftig jaar oude My Generation van The Who, een zeer funky George Duke op de ‘keytar’ en de dit jaar overleden B.B. King. 

 

Reageren