Kijktip | Nationaal Songfestival 2011

Vorig jaar was er nogal wat te doen over het door Vader Abraham geschreven liedje Shalalie en de onbekende uitvoerende artiesten. Dit jaar heeft het Nationaal Songfestival daarom een andere opzet. Zeven vragen aan presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau.

Hoe gaat het deze keer?

"De Tros heeft de 3JS gevraagd mee te doen. Zij spelen vijf liedjes en de jury en het publiek bepalen elk voor 50% welk nummer het wordt. De 3JS hebben de nummers zelf geschreven tijdens hun verblijf in Frankrijk.”

Doen deze drie mannen niet te veel denken aan die andere drie van twee jaar geleden?

"Nee, vind ik niet. De Toppers en 3JS kun je niet met elkaar vergelijken. De Toppers maken een hele show, met alles erop en eraan. Mooi en gezellig, goede zang en superleuk om naar te kijken. De 3JS zie ik meer als pure, rustige en goede artiesten die het dicht bij zichzelf houden. Jan Dulles is echt een geweldige zanger met een prachtige stem."

Is het niveau hoger dan vorig jaar?

Zo zou ik het niet willen zeggen. Het is anders en dat maakt het ook zo leuk. Elk jaar proberen we het op een andere manier en wie weet, lukt het ons een keer om daar te komen waar we allemaal willen zijn: de finale!”
Hoe kijk je terug op vorig jaar? „Die arme Vader Abraham wist het even niet meer en dat is ook niet zo gek. Met liveshows moet je altijd rekening houden met ongeplande dingen. Daar kun je je niet op voorbereiden, en dat
maakt live juist zo leuk. Een gelijke score is dit jaar ook niet mogelijk; daar is wat op bedacht.”

Wie zou jij nou graag namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival sturen?

„De andere Europese landen verschillen zo erg in smaak en ideeën. Wij hebben in Nederland heel veel goede artiesten van wie ik denk dat ze het makkelijk moeten kunnen winnen. Zo vind ik bijvoorbeeld Anouk fantastisch.”

Wat heb jij met het Songfestival?

"Ik ben ermee opgegroeid. Mijn moeder is groot fan, dus vroeger gingen we er echt met de hele familie voor zitten. Bakken chips en cola stonden klaar. Dat vergeet ik nooit meer. Daarom is het
voor mij extra leuk dat ik het hier mag presenteren en tijdens het Eurovisie Songfestival de afgelopen twee jaar namens Nederland de punten heb mogen geven."

Gaan ‘we’ winnen?

"Lastig te voorspellen, maar ik heb goede hoop! Als het om kwaliteit gaat, moeten ‘we’ zeker hoog scoren."

Reageren