Kijktip | Nothing Personal

Elsevier durfde recentelijk al hardop te schrijven dat Lotte Verbeek over vijf jaar misschien wel de nieuwe Carice van Houten is en daar zou het blad best eens gelijk in kunnen hebben.

Behalve in Nederland timmert Lotte namelijk ook internationaal aan de weg. Ze maakt nu in Hongarije opnames voor de tv-serie The Borgias, die volgend jaar klaar moet zijn.

Lotte Verbeek
De Italiaanse Borgia’s leverden eind 15de eeuw een aantal pausen en worden ook wel gezien als de voorlopers van de maffia. Verbeek speelt de minnares van de pater familias van deze lieverdjes, Rodrigo Borgia. In 1492 werd hij Paus Alexander VI.

In Nothing Personal (winnaar van 2 Gouden Kalveren), maandagavond op tv, speelt Verbeek een vrouw die alles achter zich laat en in Ierland op zoek gaat naar zichzelf. Haar tegenspeler is de beroemde acteur Stephen Rea en dat doet het goed op een cv. Lotte vertelt in het blad CJP dat ze hoogstwaarschijnlijk zover is gekomen dankzij haar streberigheid. "Ik wil wel erg graag, ja. En het liefst zo veel mogelijk tegelijk. Ook ben ik perfectionistisch. Dat kan frustrerend zijn, na elke take denk ik toch vooral aan wat er beter had gekund. Maar het heeft me ook geholpen. Want als je ver wilt komen moet je ver reiken, denk ik."

Reageren