Kijktip | Nu We Er Toch Zijn

Het is de nachtmerrie van iedereen die níet meedoet aan de Postcodeloterij: je buren winnen een miljoen. Of meer. Sommige mensen kunnen er zo slecht tegen, dat ze de Postcodeloterij voor de rechter slepen. Dat hielp niets: ze bleven bijna-miljonair.

Sophie Hilbrand duikt voor Nu We Er Toch Zijn de Eindhovense wijk Woensel in, waar op 1 januari 2010 de postcodekanjer viel. Hoe gastvrij zijn de nieuwe rijken en hun buren, die niet meededen aan de loterij?

Sophie is de derde vaste presentator van Nu We Er Toch Zijn: Eddy Zoëy en Filemon Wesselink gingen haar voor. Is er iets veranderd aan het programma nu zij het doet? "We gaan naar plekken die vorig jaar in het nieuws zijn geweest. Dat is nieuw", vertelt ze. „Maar het idee blijft natuurlijk hetzelfde: we testen de gastvrijheid van de inwoners.”

Beschaafde Nederland 1
En hoe bevalt de overstap van het ‘jonge’ Nederland 3 naar het ‘brede’ Nederland 1? "Ik heb heel veel op 3 gedaan. Leuk, experimenteel, jong. Misschien wat progressiever. Nederland 1 wordt over het algemeen goed bekeken. Tijdens het draaien maakten we weleens grapjes als iemand iets ranzigs zei of deed: ‘Jongens, dit kan niet, het is voor Nederland 1’."

Open deur, maar hoe gastvrij is Sophie zelf? "Ik vind het heel leuk als er veel mensen over de vloer komen, maar ik kan ook prima lekker alleen op de bank hangen. Als er mensen met een camera voor mijn deur zouden staan, weet ik niet of ik ze binnen zou laten... Denk het niet."

Reageren