Kijktip | Op Zoek Naar Zorro

Er zijn in de spannende zoektocht naar de beste zingende Zorro nog acht kandidaten over, van wie er slechts drie de finale halen. Na Evita, Joseph en Mary Poppins is Zorro de vierde zoektocht waaraan musicalster Pia Douwes (foto) haar naam verbindt.

Wat moet je allemaal kunnen om Zorro te worden?

"Zorro is een uitdagende rol met veel facetten. Je moet kunnen schermen, flamencodansen, lenig zijn, komisch, romantisch…én je moet natuurlijk fantastisch kunnen zingen.”

En hoe doen ze het?

"In principe hebben de elf kandidaten met wie we zijn gestart, het allemaal in zich. Maar in de liveshows zie je sommige jongens alleen nog maar beter worden. iedereen krijgt de kans zich te onderscheiden. Ze kunnen er meer passie in stoppen dan bij bijvoorbeeld Op zoek naar Joseph. het is ontzettend gaaf om dat groeiproces mee te maken.”

Steek je veel tijd in het coachen?

"Ik ben er drie dagen per week mee bezig. ik probeer bij iedereen het beste naar boven te halen en ben een beetje hun steunpilaar. Moreel sta ik ze ook bij, want de druk neemt met de week toe."

Is het niet lastig om coach én jurylid te zijn?

"Nee, daar heb ik nooit problemen mee gehad. het gaat om het proces; je mag niet alleen oordelen op het resultaat in de liveshow. De kandidaten leren tijdens
het programma waaraan ze nog moeten werken. Winnen is niet het belangrijkste; ze moeten er ook van proberen te genieten."

Binnenkort sta je in het theater als Maria Callas in het stuk Master class. Wat wordt dat?

"Maria callas geeft in het stuk les aan drie zangers. het gaat er heel anders aan toe dan in Op zoek naar Zorro. Maria callas was onuitstaanbaar; ze ging echt  tekeer tegen haar leerlingen. het is heel grappig om een totaal andere kant van mezelf te laten zien. Het is toneel met klassieke muziek en ik heb bijna 90% van de tekst. Een dag na de eerste liveshow ben ik begonnen en een week na de finale van Zorro is de première. pittig, maar voor een droomrol moet je natuurlijk wel iets overhebben."

Reageren