Kijktip | Popstars: De Finale

Door concurrentie van The  voice of Holland op RTL 4 werd de vrijdagavond ingeruild voor de maandag, om vervolgens te eindigen op de zaterdag. De
kijkcijfers bleven nog achter, maar de finale van Popstars zal vast en zeker spannend worden. Presentator Gerard Joling viel vóór de liveshows uit
met een burn-out, Tooske Ragas verving hem. Vijf vragen aan Nances co-host

Was jij de logische vervanger van Gerard?

"Ik had eerlijk gezegd zelf niet bedacht dat twee blonde vrouwen van nagenoeg dezelfde leeftijd een goede combinatie zouden zijn, maar het werkt. Ik ken Nance goed, maar we hadden hiervoor nog nooit samengewerkt."

En hoe beviel het?

"Eéénig! Echt. Ik heb de afgelopen weken zo ontzettend genoten. Het was
onwijs leuk om samen met Nance te werken. Ik kwam in principe ook op een vrij logisch moment, bij de allereerste liveshow. Het was beregezellig en ik ben gek op de spanning van livetelevisie. We lopen uit of in, we veranderen de volgorde van de liedjes... Heerlijk.”

Wat was het hoogtepunt?

"Muzikaal gezien het optreden van Simone met Out Here On My Own. Ik zat bijna te huilen! Zo’n klein meisje dat met zo veel gemak zingt; dat gaat recht je hart in. De disco-uitzending was ook bijzonder. Nance en ik zongen mee met de opening en dat was ontzettend spannend. Toen stonden we samen echt met klamme handjes. Lekker ouderwets. En de kerstuitzending was één groot feest. De studio was prachtig aangekleed met zestig kerstbomen en zo veel lampjes dat je er bijna blind van werd."

Wat verwacht je van de finale?
"We hebben twee steengoede kandidaten over. Elk met een enorme persoonlijkheid in hun stem. Zij zorgen ervoor dat je straks op de radio meteen weet wie er zingt. Ze zijn ook ontzettend aan elkaar gewaagd. Ik denk dat de verschillen heel klein zullen zijn. Omdat het de finale is, pakken we uit met toeters en bellen. En Nance en ik gaan in het lang natuurlijk."

Weet je al wat je na Popstars gaat doen?

„Een nieuw programma in het weekend dat in het voorjaar van start gaat. Ik kan er helaas nog niets over zeggen…”

Reageren