Kijktip | Sexy CSI: Miami

Eva LaRue (44) maakte naam als soapie in onder meer All My Children. Nu grijpt ze als Natalia Boa Vista in CSI: Miami misdadigers bij de lurven. Televizier spreekt de Amerikaanse met Frans, Schots, Portoricaans e´n Nederlands bloed in LA, en zondagavond is ze weer te zien.

Natalia heeft een complexe achtergrond. Het lijkt erop dat CSI: Miami niet meer alleen gaat om het oplossen van de misdaad, maar steeds meer over de personages.

"Dat klopt. Dit seizoen ziet er heel anders uit dan alle voorgaande seizoenen. Er zit veel meer actie in. We rennen, springen, spelen, schieten en blazen dingen op. En er is inderdaad meer aandacht voor de personages. Het is een minder verfijnd seizoen en je ziet ons meer in het grijze gebied bewegen. We waren altijd de good guys die de bad guys pakten. Nu gebruiken we een paar ongeoorloofde methodes en ik denk dat dit interessanter en realistischer is. Het is spannend om die morele grens op te zoeken.”

Hoe is David Caruso (Horatio Caine) op de set?

"David is heel slim en daarom ongelooflijk snel en geestig. We hebben trouwens een enorm grappige cast. Als we eenmalig een sitcom zouden maken van CSI: Miami, weet ik zeker dat we in e´e´n klap de best bekeken serie zouden zijn. David bemoeit zich ook met de productie. Toen ik laatst een emotionele sce`ne moest overdoen om die ‘kleiner’ te maken, was hij het daar niet mee eens. David had gelijk: die sce`ne moest over the top zijn om geloofwaardig over te komen. Met David werken is geweldig, hij maakt elke sce`ne beter.”

Hoe verklaar je het wereldwijde succes van CSI: Miami?

"Ik denk dat het te maken heeft met hoe de serie eruitziet. Het is sexy, heeft de glans van Miami en is visueel prachtig omdat de kleuren zo mooi zijn. Alles geeft een rijk, soort filmisch gevoel. Ik denk dat de serie zich daarmee onderscheidt van andere series en dat mensen er daarom graag naar kijken.”

Word je vaak herkend op straat?

"CSI: Miami is een van de best bekeken series in Amerika, maar het grappige is dat mensen me nog steeds herkennen uit mijn soapdagen. Dat heb ik natuurlijk ook tien jaar lang gedaan. In het buitenland kennen ze me wel van CSI. Het leuke is dat je op die manier overal vrienden hebt.”

Hoe was het om de overstap te maken van soap naar CSI?

"Het is hard werken bij een soap. Op sommige dagen hadden we wel 75 pagina’s tekst en de dag daarop weer 50. Ze schieten met vijf camera’s en je krijgt zelden een tweede take. Het is mentaal en emotioneel uitputtend. Bij een soap word je verkracht, je weet niet van wie je zwanger bent, ligt in coma en ga zo maar door. Dus het was heerlijk om de overstap te maken naar CSI. Nu hebben we maar zes pagina’s tekst per dag. Niets heftigs. Al is het soms wel lastig om die wetenschappelijke teksten onder de knie te krijgen.”

Reageren