Kijktip: Sint & De Leeuw 2015

Traditiegetrouw brengt de goedheiligman op of rond het heerlijk avondje een bezoekje aan Paul de Leeuw. Zo ook dit jaar. Chantal Janzen komt ook. 

In het Oude Luxor in Rotterdam ontvangen Sint & De Leeuw een aantal bekende gasten, onder wie actrice/presentatrice Chantal Janzen en Heel Holland bakt-jurylid Janny van der Heijden. Zij helpen het duo om wensen uit het publiek in vervulling te laten gaan en cadeautjes uit te delen. Dit keer heeft De Leeuw ook een bijzondere verrassing voor Sinterklaas.

Hulpsinterklaas

Speciaal voor hem komen twee broers over uit Spanje om hem toe te zingen. Wat er verder nog op het programma staat is, net als zoveel zaken rond 5 december, nog met mysterie omgeven. Ook is nog geheim of de Sint zelf langskomt of dat hij een hulpsinterklaas afvaardigt.

Bram

Wat dat betreft zorgden Sint & De Leeuw in 2011 voor een klein relletje. In dat jaar ging de 'officiële' Sinterklaas Bram van der Vlugt met pensioen. Hij gaf zijn staf door aan Stefan de Walle. Desondanks schoof Van der Vlugt in zijn tabberd aan bij Paul de Leeuw. Ook de jaren erna koos de presentator niet voor de 'echte' Sint. Sinds 2012 hijst Hans Kesting zich voor het programma in Sinterklaaskostuum. Het leverde De Leeuw kritiek op van Paul Römer, directeur van de NTR, die Het Sinterklaasjournaal uitzendt. 'Het is een beetje flauw: er is één Sint, hou je daar dan aan', zei hij erover in De Telegraaf.

Reageren