Kijktip: Studio sport: het EK hockey heren

Nederland speelt in het openingsduel van het Europees Kampioenschap in Londen tegen Spanje. En er is maar een ding dat telt: de Europese titel!

Studio sport staat geheel in het teken van het EK hockey in Londen. Het mannenteam moet direct aan de bak en speelt in de openingswedstrijd van het toernooi tegen Spanje. De hockeyheren waren de afgelopen vijf EK's steeds goed voor een medaille en pakten in 2007 in Manchester zelfs de winst.

Olympische finale

Sindsdien lukte het Oranje echter niet meer om een eerste plek te halen en dus is de Europese titel het enige wat telt. Dit gebeurt uitgerekend in Londen, de stad waar drie jaar geleden de olympische finale verloren ging tegen Duitsland. Onder leiding van de voormalige vrouwencoach Max Caldas azen de hockeyers nu op revanche.

Max Caldas

Maartje Goderie (31) maakte jarenlang deel uit van de Oranje-vrouwen en werd in 2012 onder leiding van trainer Max Caldas Olympisch kampioen in Londen. 'Max is zowel qua techniek als tactiek in staat om spelers beter te maken. Hij is een zeer betrokken coach die continu waardering uitstraalt naar de spelersgroep.'

Ook Goderie erkent het belang van een titel: 'De mannen komen van heel ver, maar zijn momenteel wereldklasse. Ondanks de kwaliteit die ze hebben, winnen ze die topwedstrijden steeds net niet. Wellicht weet Caldas dat extra zetje te geven dat nodig is om een toernooi te winnen.'

Meer over:

Reageren