Kijktip | The Big Bang Theory

In theorie had The big bang theory al na één seizoen moeten sneuvelen. Een comedy over vier weinig aantrekkelijke, sociaal gemankeerde wetenschappers en hun bloedmooie buurmeisje leek alles behalve een succesformule.

Het tegendeel bleek waar. Inmiddels gaat de comedy haar vierde seizoen in en is The Big Bang Theory in de Verenigde Staten een fenomeen.

Bollebozen en nerds
Acteur Jim Parsons won zelfs een Emmy voor zijn rol als de hyperintelligente neuroot Sheldon Cooper. Het succes van de show verraste ook Jim's collega Johnny Galecki, die de geleerde Leonard Hofstadter speelt.

"Nog voordat de show op de buis kwam, vielen critici al over ons heen. Big bang theory zou intelligente mensen belachelijk maken. Maar de show brengt al die 'bollebozen en nerds' juist bij elkaar. Dat is zo ontroerend om te zien."

Niet-coole hobby
Kunal Nayar speelt de verlegen Rasj en kan over dit fenomeen meepraten. "Onlangs vertelde een hevig geëmotioneerde jongen me hoe de show zijn leven heeft veranderd. Hij schaamde zich voor zijn niet-coole hobby strips verzamelen. Maar door de serie durft hij nu zichzelf te zijn. Ik had nooit verwacht dat een comedyserie zoveel teweeg kan brengen. Ik bedoel, we proberen alleen maar grappig te zijn, toch?"

Reageren