Kijktip | The Closer

Er valt nog genoeg te beleven in The Closer, zo blijkt vanavond bij de start van alweer het zesde seizoen. De misdaadserie rond rechercheur Brenda Johnson heeft volgens hoofdrolspeelster Kyra Sedgwick (45) dit jaar een overkoepelend thema.

"In elke aflevering staat aantrekkingskracht op een bepaalde manier centraal", aldus de actrice. "En dat gaat verder dan een simpel verlangen naar fysiek contact. Zo wil Pope (J.K. Simmons) dit seizoen dolgraag gepromoveerd worden tot de nieuwe politiechef."

Verhuizing

Kyra: "Dat verlangen zorgt weer voor spanningen tussen hem en Brenda, zeker als hij zich misdraagt om de baan te krijgen." In de eerste aflevering lijkt het erop dat Brenda vooral terugverlangt naar haar oude werkplek. "Het hele politieteam is verhuisd naar een gigantisch, futuristisch kantoorpand en Brenda voelt zich een kat in een vreemd pakhuis. De aflevering is gebaseerd op wat de echte politie van Los Angeles overkwam, toen die in een nieuw pand trok."

Ergernissen

De The Closer-actrice gaat verder: "Het gebouw was immens groot en kostbaar, maar leverde de agenten alleen maar ergernissen op. De meeste mensen vinden het maar niks als er iets verandert; Brenda is zeker geen uitzondering."

Reageren