Kijktip | The Prestige

Londen, eind 19de eeuw. Mensen geloven in geesten en magie. Illusionisten weten wel beter, maar doen geen moeite hun 'bovennatuurlijke krachten' te ontkennen, zoals bijvoorbeeld Houdini wel deed.

Leerling-illusionisten Robert Angier en Alfred Borden, beginnen in The Prestige als assistenten en groeien uit tot succesvolle illusionisten en elkaars grootste vijanden.

Het verhaal
Ze proberen voortdurend achter het geheim van de trucs van de ander te komen en die te saboteren. Daarbij letten ze niet op een slachtoffer meer of minder. Als Alfred een sensationele nieuwe truc heeft, wil Robert weten hoe die werkt.

The Prestige zit goed in elkaar. Regisseur Christopher Nolan speelt graag met de tijd (zoals in Memento en Inception) en ook nu verloopt het verhaal bepaald niet chronologisch. Opletten dus.

De cast is uitstekend. De onderkoelde Christian Bale en extraverte Hugh Jackman zijn ijzersterk in hun obsessie voor elkaar. Michael Caine is als toneelhulp en verteller Cutter de spil van de film, Scarlett Johansson is heerlijk als verleidelijke assistente van Alfred. De beklemmende sfeer, het tijdsverloop en de fanatieke hoofdrolspelers maken The Prestige tot een sterke, spannende film.

Reageren