Kijktip | The X-files

Lange tijd dacht David Duchovny dat hij nooit los zou komen van Fox Mulder, zijn gedenkwaardige alter ego uit de serie The X-Files. Toen de serie stopte, koos David heel slim rollen die niets met het buitenaardse te maken hadden.

En uiteindelijk wierp dat zijn vruchten af. Hij schitterde recentelijk met Demi Moore in de redelijk succesvolle bioscoopfilm The Joneses en is op tv inmiddels beter bekend als Hank Moody, de seksverslaafde schrijver uit de erg grappige serie Californication (uitgezonden bij Comedy Central).

Hank lijkt David op het lijf geschreven: in 2008 liet de acteur zichzelf opnemen vanwege zijn seksverslaving. Toch heeft hij het buitengewoon naar zijn zin bij de show. „Ik woon in New York en de show speelt in Los Angeles. De opnames voelen daarom voor mij echt als vakantie, want ik ben er per seizoen amper drie maanden aan kwijt. Dat was bij The X-Files wel anders; daarvoor zat ik meer dan tien maanden per jaar vast in Vancouver. Nee, ik vrees dat ze deze serie eerder schrappen dan dat ik hem zat ben." Toch zal David Duchovny ook altijd een beetje FBIagent Fox Mulder blijven. In de film X-Files: I Want to Believe (2008) duikt hij samen met partner Dana Scully (Gillian Anderson) in de zaak van een ex-priester die de toekomst kan voorspellen.

Reageren