Kijktip | Topchef: De Jonge Professionals

Er staat weer een nieuwe reeks Topchef op het menu bij RTL 5. Iedere werkdag is het smullen geblazen met al dan niet gelukte culinaire experimenten. Werd in de vorige serie nog gezocht naar de 'Beste amateurkok van Nederland', nu leggen meesterkok Robert Kranenborg (op de foto links) en chef-kok Julius Jaspers de lat een tikje hoger.

Alle kandidaten hebben al ervaring opgedaan in een professionele keuken en ambiëren een culinaire carrière. De winnaar krijgt een baan als 'chef de partie' in een gerenommeerd restaurant. Dat betekent dat hij of zij straks de baas is over een deel van de keuken. Maar daar moet natuurlijk wel voor worden gevochten.

Strijd

Maar liefst 128 geselecteerde kandidaten moeten zichzelf in de eerste week bewijzen. De helft mag aan het einde zijn kookspullen pakken. Daarna gaan de overgebleven 64 'topchefs in spe' twaalf weken lang de strijd aan met elkaar. Ook in deze serie worden Kranenborg en Jaspers bijgestaan door verschillende Nederlandse chef-koks (met één of meerdere Michelin-sterren). Kijk smakelijk!

Reageren