Kijktip | Vrijdag | Victor Reinier: ‘Flikken is beter dan Baantjer’

Flikken Maastricht houdt wekelijks bijna twee miljoen Nederlanders aan de buis gekluisterd en is daarmee een van de best bekeken, Nederlandse politieseries aller tijden. Victor Reinier, die vanavond als rechercheur Wolfs de moord op een druivenplukster probeert op te lossen, is zelf ook een liefhebber van detectives. Wat is zijn top-3 van beste politieseries aller tijden?

Baantjer
"De evergreen van de Nederlandse televisie. Het grootste politiesucces van de Nederlandse geschiedenis. Het is dat ik er zelf in zat; daarom schrijf ik het succes lekker toe aan Piet Römer en Martin Schwab. Flikken Maastricht is wel beter dan Baantjer."

Hill Street Blues
"Heel erg goed. Wat ze vooral zo goed doen, zijn de persoonlijke verhaallijnen. De baas van het bureau, Frank Furillo, heeft een relatie met de officier van justitie. Dat is zo goed gebalanceerd. In Flikken Maastricht proberen we af en toe ook privé en werk door elkaar heen te laten lopen. Deze verhouding komt heel erg in de buurt van waarnaar wij zoeken.”

Inspector Morse
"Volgens mij duurt een aflevering van Inspector Morse anderhalf uur. Het duurt heel erg lang, maar dat vind ik er juist zo mooi aan. Hoe Morse en zijn knechtje Lewis met elkaar omgaan, dat is eigenlijk Baantjer in optima forma. Een ouwe man, met zijn liefde voor whiskey, muziek, zijn auto en zijn alleen-zijn. Hij kan eindeloos denken en dan komt hij met een oplossing. Wat ik zo mooi vind – dat is natuurlijk heel slim geschreven – is dat zijn knechtje net zo belangrijk voor hem is, omdat hij het alleen echt niet kan. Dat snap je als je die serie ziet. Morse is gewoon heel knap gemaakt.

Reageren