Kijktip | Wie is de Mol? Zo ontmaskert u hem...

Het is een traditioneel tijdverdrijf aan het worden in Nederlandse huiskamers en bij koffieautomaten door het hele land: wie ontdekt de Mol? Aan de redactie van het programma ligt het niet: die geeft
hints tijdens de show. Vandaag is aflevering 5 op televisie en er zijn al de nodige aanwijzingen voorbijgekomen. Heeft u ze gezien? Niet getreurd, er zijn nog zes afleveringen. presentator Pieter Jan Hagens (foto) en Mol-eindredacteur Anton Jongstra geven vijf tips om de mol te ontmaskeren:

1. Toeval bestaat niet

Let op dingen die de redactie van het programma kan manipuleren. In 2007 kwam een brommerkoerier aangereden met ‘LOMED’ op z’n shirt en op de achterkant ‘route 66’. LOMED omgedraaid is ‘De Mol’. 66 wordt 99, twee keer de negende letter van het alfabet: I I. Inge Ipenburg was de Mol...

2. Volg het geld

De pot wordt steeds belangrijker. De Mol kan ’m toch niet winnen, dus degene die de pot blijft saboteren, kan zomaar de Mol zijn.

3. Verdiep je in het land

Misschien zit er een aanwijzing in de taal of cultuur van het land waar De Mol zich afspeelt. Kim Pieters droeg in 2010 een ketting met een plussymbool. Een teken dat in Japan ‘mol’ betekent.

4. Focus op alles

Let op mensen die een tijdje ‘buiten beeld’ zijn geweest. Waar hebben ze in de tussentijd uitgehangen en hoe reageren ze op vragen van de rest? Let op: iemand die te duidelijk mollengedrag vertoont, ligt er vóór aflevering 7 uit, aldus Jongstra.

5. Ga niet op je gevoel af

Pas op voor tunnelvisie. Blijf iedereen in de gaten houden, ook al heeft u al een ‘favoriet’. Als u op uw gevoel afgaat, ziet u overal aanwijzingen in, die u goed uitkomen. Blijf goed nadenken over de hints die u tegenkomt, ook al kunt u ze niet meteen plaatsen.

Succes!

Reageren