Kijktip | Woensdag | The Ugly Truth

Na haar doorbraak in Grey's Anatomy volgde voor Katherine Heigl de logische overstap naar de filmwereld, waar ze inmiddels niet meer is weg te denken. De sexy, goedlachse blondine past perfect in het genre romantische komedie, zoals ze bewees met de romkoms Knocked Up en 27 Dresses.

Ook in The Ugly Truth - die vanavond voor het eerst op televisie te zien is - toont ze aan dat ze volledig op haar plek is. Deze keer als Abby Richter, een naar liefde hunkerende televisieproducente van een ochtendprogramma dat met kelderende kijkcijfers te maken heeft.

Waarheid

Haar baas besluit het programma nieuw leven in te blazen door presentator Mike Chadway (Gerard Butler) aan te stellen, die zo zijn eigen ideeën heeft hoe het programma succesvol te maken. Hij vindt dat het romantische gezwijmel afgelopen moet zijn en dat vrouwen de waarheid (The Ugly Truth) omtrent dates moeten horen.

Botsingen

Dit botst uiteraard tussen de twee persoonlijkheden en ze besluiten daarom een afspraak te maken. Hij zal haar met zijn 'methodes' helpen in haar liefdesleven; slaat zij dankzij zijn aanwijzingen haar knappe buurman aan de haak, dan sluiten ze vrede. Mislukt het, dan verlaat hij de show.

Geinig

Het einde laat zich uiteraard wel raden, maar de weg ernaar toe kent toch een hoop geinige afslagen, met als hoogtepunt een hilarische scène in een restaurant waarbij Mike haar via een oortje allerlei aanwijzingen geeft.

Reageren