Kijktip: Worldcup Schaatsen - Het koningsnummer

Op de slotdag van de World Cup schaatsen in Calgary rijden zowel de mannen als de vrouwen de 1500 meter. Daarna komen de sprinters in actie voor hun tweede 500 meter.

Een bomvolle slotdag voor de World Cup schaatsen in Calgary: de tweede 500 meters, de massastarts en de 1500 meters staan op het programma. Deze laatste afstand geldt als het koningsnummer. Vorig seizoen pakten Denny Morrison en Marrit Leenstra de eindzege in het wereldbekerklassement. 

Morrison

Dat Morrison zijn titel niet prolongeert is zeker. De Canadees herstelt van een motorongeluk. Hij staat al wel weer op het ijs, maar de wedstrijden komen te vroeg. 'Ik mag blij zijn dat ik nog leef', zegt Morrison in dagblad de Calgary Herald. 'Ik denk niet dat ik voor januari wedstrijden schaats, misschien kom ik deze winter wel helemaal niet in actie.' Over zijn doel is hij duidelijk: De Olympische Spelen in Pyeongchang. 'Die zijn in 2018, dus ik hoef niets te overhaasten.'

Massastart

Naast de sprinters en de specialisten op de middellange afstand komen op de slotdag van de World Cup schaatsen in Calgary ook de stayers aan hun trekken. Zij rijden de massastarts. Ivanie Blondin en Irene Schouten domineerden het vorige schaatsseizoen op deze discipline. De eerste won het wereldbekerklassement en Schouten pakte de wereldtitel. Ook dit seizoen lijkt de strijd weer tussen de Canadese en de Nederlandse te gaan. Bij de mannen was de Koreaan Lee Seung-hoon de beste, gevolgd door de Belg Bart Swings. Mengt zich dit seizoen een Nederlander in de strijd?

Reageren