Kijktip | Zondag | How To Stay Alive

Het leukste van vakantie is thuiskomen. Dat zullen de reizigers die aan het woord komen in How to stay alive zeker beamen. Allemaal maakten ze een levensbedreigende situatie mee op vakantie. Maar of het nu gaat om een hotelbrand, massahysterie of een Thaise gevangenis, reisveteraan Floortje Dessing weet zeker dat het meeste gevaar voorkomen kan worden.

Ze geeft daarom iedere week handige en verstandige tips. In de eerste aflevering vertelt ze wat je moet doen om niet in een lawine te belanden en wat te doen als het toch gebeurt.

Sneeuwmassa

Floortje praat met een Nederlandse skiƫr die de sneeuwmassa overleefde en ervaart zelf hoe het is om vast te zitten onder de sneeuw: "Dat was doodeng. Ik kon nauwelijks nog ademhalen."

Spin

Co-presentator Dennis Storm begint aan zijn vierdaagse overlevingstocht in een afgelegen gebied in Noord-Amerika en komt oog in oog te staan met een Goliath spin. Dat is samen met de tarantula de grootste (en engste) spin ter wereld. De goliath heeft namelijk een spanwijdte van een stoeptegel.

Wildernis

Dit specifeke exemplaar heeft het op Dennis gemunt. Daarnaast overleeft hij zijn eerste nacht in de wildernis. Nadat hij met een helikopter is gedropt, moet hij op zoek naar een geschikte plek voor een slaapplek. Maar de nacht verloopt allesbehalve rustig.

Meer over:

Reageren