Kijktip | Zondag | Spartacus: Gods Of The Arena

Fans van de actie/dramaserie Spartacus (vol bloedige gevechten en broeierige liefdesscènes) hebben er lang op moeten wachten, maar hun geduld wordt eindelijk beloond. Vanavond is de eerste aflevering van Spartacus: Gods Of The Arena te zien.

Let wel: dit is een zogeheten 'prequel'. Dat houdt in dat de gebeurtenissen over zaken gaan die zich vóór Spartacus: Blood And Sand afspeelden. Dat betekent dus ook dat we gladiator Spartacus (Andy Whitfield) niet terugzien, omdat hij rond die tijd niet in Capua was.

Gladiatorenschool

Andere oude bekenden zoals Lucretia (Lucy Lawless) en Batiatus (John Hannah) spelen in Gods Of The Arena wel een grote rol. Het verhaal draait om de opkomst van Batiatus als slavendrijver. Hij heeft net de gladiatorenschool 'Het Huis van Batiatus" overgenomen van zijn vader en is vastbesloten hiervan een succes te maken.

Gannicus

Hij wordt in zijn missie gesteund door de sluwe Lucretia. De inspanningen van Batiatus worden beloond als hij een schijnbaar onoverwinnelijke gladiator in huis haalt. Maar een kampioen als Gannicus (Dustin Clare) brengt natuurlijk ook het nodige gedoe met zich mee.

Meer over:

Reageren