Kleine meisjes worden groot

Dakota Fanning was pas zeven toen ze haar eerste rol scoorde in de film Tomcats (2001). Datzelfde jaar brak ze door met I am Sam, een drama over een geestelijk instabiele man (Sean Penn) die vecht voor de voogdij over zijn dochter (Fanning).

Deze rol leverde haar een nominatie op voor een Screen Actors Guild Award, als jongste actrice ooit. Na dit succes volgde de ene rol na de andere. De blonde kindster was achtereenvolgens te zien in Trapped (2002), Sweet Home Alabama (2002), Man on Fire (2004), Nine Lives (2005), Hide and Seek (2005), War of the Worlds (2005) en Charlotte's Web (2006).

Kindsterretje
Maar kleine meisjes worden groot. Dakota is inmiddels in de puberteit beland en de ervaring leert dat voormalige kindsterretjes dan meestal niet meer weten waar ze het zoeken moeten. Kijk maar naar feestbeest Lindsay Lohan en Macaulay Culkin (Home Alone), die zwaar aan de drugs raakte en nooit meer iets noemenswaardigs presteerde.

Smetteloze reputatie
Maar de reputatie van Dakota is tot nog toe smetteloos. Ze is op haar vijftiende zowaar uitgegroeid van een niet al te appetijtelijk eendje tot een mooie jonge zwaan en de rollen blijven komen. We houden ons hart vast voor de komende jaren.

Reageren