Known universe: time bombs

Het is bijna zo oud als de wereld: voorspellen dat-ie ten onder gaat. De makers van Known universe: time bombs kijken naar alle mogelijkheden van binnenuit. De aarde als tijdbom, lekker gevoel. Hoelang en hebben we nog?

Maya's
Sommige mensen vinden dat de wereld eindigt in 2012, omdat dan de bijzonder ingewikkelde Maya-kalender ophoudt. Maar onlangs bleek dat het ook een paar eeuwen later kan gebeuren. Rekenfoutje.

Maar wisten de Maya’s echt duizenden jaren geleden al wanneer de wereld ophoudt te bestaan of moeten we aan het einde van die kalender gewoon weer bij het begin starten?

Nostradamus
Nostradamus heeft de gemoederen ook eeuwenlang beziggehouden. Hij deed rond 1550 een aantal voorspellingen, die zeer multi-interpretabel zijn. Het einde van de wereld in 2000 was er in terug te lezen, maar ook dat het in 2012 gaat gebeuren.

Feit is dat in het nieuwe millennium al een hele reeks rampen over de wereld is getrokken. Vooral aardbevingen en tsunami’s hebben veel verwoesting aangericht en slachtoffers geëist. En dan kan het gevaar ook nog van buiten komen: de dinosauriërs stierven uit, doordat een groot stuk steen uit de ruimte het leven op aarde onmogelijk maakte.

Reageren