Lachen, zo'n aso-joch

Eric Cartman is de bad guy van de komische animatieserie South park. Acht jaar oud is hij pas, maar dat zou je niet zeggen bij het horen van de schuttingtaal die hij uitslaat. Cartman is grof, egoïstisch, onbetrouwbaar, manipulatief, racistisch, leugenachtig, laf, dominant, hufterig, verwend en materialistisch.

Gevoeligheid komt niet in zijn woordenboek voor. Als zijn vriendje Kenny wordt overreden door een vrachtwagen, staat onze held erbij te lachen. Zijn signature look: een lichtblauw met gele muts en een rode jas. Zijn vrienden vinden hem dik, maar daar wil Eric niets van weten. ''I'm not fat, I'm just big boned (ik ben niet dik, ik heb gewoon zware botten)'', is een van zijn bekendste uitspraken.

Favoriet
Dit grofgebekte kereltje is niet alleen het favoriete personage van South park-bedenkers Trey Parker en Matt Stone, ook bij Comedy Central zijn ze helemaal weg van hem. Vandaag wijdt de zender zelfs een hele marathon aan het stevige reljoch, bestaand uit de tien beste afleveringen met Cartman in de hoofdrol. Dat zijn o.a. How to eat with your butt, Le petit Tourette en Cartmanland.

Luguber
In de aflevering Scott Tenorman must die uit seizoen vijf doet Eric het ergste wat hij tot nu toe heeft gedaan: hij voert een van zijn vijanden de resten van diens overleden ouders. Geloof het of niet: Amerikaanse Comedy Central-kijkers verkozen dit tot het beste Cartman-moment.

Reageren