Landline

Landline: Opgroeien en overspel in Manhattan

Opgroeien, het is niet makkelijk. Ook niet (of misschien zelfs niet) in het Manhattan van halverwege de jaren 90.

New York, 1995. De zeventienjarige Ali (Abby Quinn) woont met haar ouders in Manhattan. Haar oudere zus is het huis al uit.

Landline

De familie van Ali is niet bepaald een doorsneegezinnetje. Oudere zus Dana (Jenny Slate) gaat binnenkort trouwen, maar ze is nou niet bepaald enthousiast over haar aanstaande huwelijk. Vader Alan (John Turturro) heeft nauwelijks aandacht meer voor moeder Pat (Edie Falco).

Ook haar dochters hebben wel andere dingen aan hun hoofd dan tijd doorbrengen met hun moeder. Ali is volop aan het puberen en Dana zit zo vlak voor haar trouwen flink met zichzelf in de knoop. De zussen vleigen elkaar ook nog regelmatig in de haren.

Daar komt in Landline verandering in, als Ali er per ongeluk achterkomt dat Alan een affaire heeft. Die ontdekking brengt haar, haar moeder en haar zus dichter bij elkaar.

Jeugdherinneringen

Dat klinkt allemaal behoorlijk dramatisch, maar Landline is alles behalve een sombere film. De ingebakken familiegrapjes vliegen over tafel en Ali en Dana komen geregeld in grappige situaties terecht.

Tel daar een stel goede acteurs en de nodige jaren 90-nostalgie bij op en je hebt een frisse, originele tragikomedie. Scenarioschrijvers Gillian Robespierre en Elisabeth Holm haalden inspiratie uit hun eigen New Yorkse puberjaren.

 

Meer over:

Reageren