Lange Frans stelt Kamervragen

Lange Frans is een betrokken burger en dat zullen we weten ook. In Kamervragen gaat de rapper op zoek naar kwesties die de gemoederen bezighouden in Nederland om daar een burgerinitiatief van te maken. Elk onderwerp is mogelijk, als het maar een wetswijziging of nieuwe wet zou kunnen opleveren.

Een paar voorbeelden: het verbod op paddo’s, bekeuringen voor twee kilometer te hard rijden of het tekort aan betaalbare koopwoningen. Een uitgewerkt voorstel, 40.000 handtekeningen erbij en een nieuwe wet kan het gevolg zijn.

Burgerinitiatief
Het burgerinitiatief werd op 1 mei 2006 ingevoerd om de kloof tussen burger en politiek kleiner te maken, maar er wordt tot nu toe nog niet veel gebruik van gemaakt. Sterker nog, het burgerinitiatief staat alweer op punt van verdwijnen.

Voorstel
Zover wil Lange Frans het niet laten komen. Hij behandelt elke week drie voorstellen en praat met initiatiefnemers, politici, belangenorganisaties, betrokkenen en deskundigen. Uiteindelijk blijft er na elke aflevering een voorstel over, dat door de kijkers thuis is gekozen. In de zesde aflevering komen de vijf overgebleven voorstellen samen, waarvan het idee met de meeste aanhangers wint.

Reageren