Law & order: Criminal intent

Nu actrice Amy Ryan haar aandacht heeft verlegd van theater en tv naar het witte doek, puilt haar brievenbus uit van de interessante filmscripts.

Voor haar eerste grote rol, in Ben Afflecks film Gone Baby Gone, werd ze meteen beloond met een Oscarnominatie en verschillende filmprijzen. Amy zette de verslaafde bijstandsmoeder Helene McCready onwaarschijnlijk goed neer.

Gastrol
Vanavond speelt ze een gastrol in Law & order: Criminal intent. Een vrouwelijke astronaut wordt vermoord gevonden in haar hotelkamer. Het onderzoek leidt naar verschillende verdachten, onder wie de getrouwde spaceshuttlecommandant Luke Nelson (een rol van Tate Donovan uit The O.C.), met wie het slachtoffer een affaire had. Amy speelt zijn vrouw.

Fans
Echte Law & Order-fans hebben haar waarschijnlijk wel vaker voorbij zien komen in een van de drie series. In 1993 en 2006 speelde ze namelijk al in afleveringen van Law & order, in 2000 in Law & order: Special victims unit en in 2003 had de blondine ook al een rolletje te pakken in Criminal intent.

Reageren