Lotto's onvergetelijke zaterdag

Carlo Boszhard mag dan veel succes hebben met de TV Kantine, zijn hart ligt toch bij grote showprogramma's. De komende weken haalt hij alles uit de kast in Lotto's Onvergetelijke Zaterdag.

"Dit wordt een show met het ouderwetse zaterdagavondgevoel. We hebben grote spellen en grote artiesten. Het wordt een gigantische happening om erbij te zijn."

Dat komt vooral door de enorme hoeveelheid prijzen die er te winnen valt. Carlo: "Het publiek in de studio speelt mee met Lotto. Er zijn tien vakken met in totaal tweeduizend mensen. Per vak kunnen prijzen worden verdiend. Eén persoon kan een auto winnen, maar ook het hele vak. En dan moet het ook nog leuk zijn voor de mensen thuis."

Onvergetelijk
Het woord 'onvergetelijk' zit niet voor niets in de titel. Carlo test het publiek op hun geheugen. "Ik stel vragen over de acts. Als bijvoorbeeld Lady Gaga optreedt, vraag ik na afloop hoe vaak ze het woord 'love' heeft gezongen." Het feest duurt vier weken. "We zitten dan precies tegenover het WK-voetbal. Dan kijkt er straks niemand en dat is zonde van zo'n grootschalige show."

Zwetende handjes
John de Mol wacht de eerste aflevering met zwetende handen af. "Het kan eerder tegenvallen dan meevallen, want de lat ligt natuurlijk erg hoog. Maar ja, als je niets probeert dan komt er ook niets nieuws op televisie", redeneerde de mediamagnaat dinsdag bij RTL Boulevard.

Er moesten tijdens de repetities nog veel dingen bijgesteld worden, en dan slaat de twijfel toe. "Je werkt maanden aan een nieuwe show. Je denkt op een gegeven moment dat alles klopt, maar hoe dichter je bij de opnamedatum komt, hoe meer je gaat twijfelen", vertelde John in het showbizzprogramma. "In de repetities waar we nu staan, ga je eigenlijk voor het eerst pas zien hoe alles werkt. Dan ga je toch weer dingen veranderen op het laatste moment, maar dat is inherent op televisie en dat maakt het ook wel spannend."

Reageren