Made in the seventies

Eerder was er al Made in the sixties, later dit jaar volgt nog Made in the eighties en vanavond belanden we midden in de jaren zeventig.

Een decennium waarin het Nederlands elftal de wereld laat kennismaken met totaalvoetbal, waarin Prins Bernhard betrokken raakt bij de Lockheed-affaire en hardrockbands als Led Zeppelin en Pink Floyd op het toppunt van hun populariteit zijn.

Plezier maken
Volgens presentator Joost Karhof (39) gaat het in Made in the seventies vooral om plezier maken: „We besteden daarom veel aandacht aan mode, interieur en muziek. Vooral het interieur is in de seventies vrij hilarisch, met al die rare kleuren, bruin en oranje en – mijn ouders hadden dat ook - een berkenbos als behang in de kamer. Daarnaast gaan we het hebben over wat die tijd betekent heeft.

Maatschappij
Maatschappelijk gezien was het de tijd van de polarisatie, van het meest linkse kabinet ooit, je was voor Den Uyl of tegen Den Uyl. Dat is toch de polarisatie die je nu ook terugziet in de maatschappij.

Femke Halsema
En verder kijken we met de ogen van nu terug met een aantal gasten, onder wie Femke halsema. Wat hebben mensen meegekregen van de jaren zeventig en wat hebben we daar nu nog van overgehouden?”

Reageren