Making of Robin Hood

Hebben we echt nog een versie nodig van het aloude verhaal van Robin Hood, de man die stal van de rijken om het vervolgens uit te delen aan de armen? Ja, zei acteur Russell Crowe. En er was weinig moeite voor nodig zijn oude vriend, regisseur Ridley Scott, over te halen ook mee te doen.

Volgens Scott is dat, omdat Robin Hood een echt 'mannending' is. "Robin is een goed mens, maar ook een fantastisch krijger. Die combinatie is klassiek. En Robin Hood kon wel een nieuw jasje gebruiken. Dat hebben wij voor elkaar gekregen."

De film is deze donderdag te zien in de Nederlandse bioscopen; naar aanleiding van Making Of Robin Hood kunt u vanavond oordelen of deze versie inderdaad het maken waard was.

Gladiator-ingrediƫnten
De kans is overigens aanwezig dat filmliefhebbers deze Robin Hood zullen vergelijken met Ridley & Russells succesvolste samenwerking tot dusver: Gladiator, een spannende combinatie van historische feiten en fictie (en toevallig ook vanavond op televisie om 20:00 uur).

Robin Hood is een net zo groot, episch project en heeft dezelfde ingrediƫnten: een bloederig slagveld, duizenden figuranten, een held en zijn grote liefde. Cate Blanchett speelt grote liefde Maid Marian en William Hurt, Max von Sydow en Matthew MacFayden zijn te zien in andere rollen.

Het zat niet mee
De film kende een onmogelijk aantal tegenslagen. Het script moest verschillende keren totaal worden herschreven, er was een staking, actrice Sienna Miller werd vervangen door Blanchett. Maar nu Robin Hood helemaal af is, zijn Crowe en Scott ervan overtuigd dat het de klapper van het jaar gaat worden. Scott: "We hebben het gedaan en het ziet er spectaculair goed uit."

Reageren